Пропускане до съдържанието на страницата

Спортна надпревара за деца се проведе в Парка на младежта

сряда, 06 юли 2016

65 деца се включиха във второто състезание „Висяща спортна площадка“, организирано от Туристическо дружество „Приста“ в Парка на младежта. Събитието се проведе в рамките проект „Русенци спортуват сред природата – във въздуха, на скалите, по реката“, реализиран по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

В надпреварата участваха деца от 5 до 15 години. Състезанието включваше преодоляване на различни препятствия: преминаване по въжен мост и въжен тролей, ходене по лента слаклайн, изкачване на алпийска стълбичка с височина 5 метра. За правилното и безопасно преминаване през съоръженията следяха инструктори, съдии и доброволци - пещерняци и алпинисти от ТД „Приста“ и медицинско лице.

Победителите бяха наградени с ваучери за спортни и туристически стоки.

Класиране момичета:

1. Елица Цанева        -    6 г.
2. Ния Николова         -    11 г.
3. Богдана Тодорова -    11 г.

Класиране момчета:

1. Божидар Искренов   -  10 г.
2. Андрей Попдонев     -  11 г.
3. Владин Симеонов    -    6 г.

В рамките на проекта ще се проведат още 2 състезания: третото издание на „Висяща спортна площадка“ през месец септември на хижа „Минзухар“, в Образцов чифлик и състезание за скоростно изкачване по въже със съоръжения - през октомври на хижа „Алпинист“, с. Басарбово.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/