Пропускане до съдържанието на страницата

СУ "Възраждане" отбеляза 35 години с лекоатлетически турнир

понеделник, 24 октомври 2016

Лекоатлетически турнир „35 години Възраждане“ се проведе в двора на СУ „Възраждане“. Събитието беше част от мероприятията, с които се отбелязва годишнината от създаването на училището и се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

В турнира се включиха ученици от трети до дванадесети клас, подкрепяни от своите преподаватели и родители. В началото на състезанието бяха проведени предварителни серии за определяне на участниците за финала, където стартираха най-добрите представители от всеки клас. След оспорвана надпревара бяха класирани най-бързите лекоатлети в съответните възрастови групи. Те бяха отличени със златни, сребърни и бронзови медали, а на всички участници бяха връчени грамоти.

Инициативата има за цел да популяризира здравословния начин на живот и да допринесе за изграждане на навици за занимания със спорт сред учениците.  Много от участниците изразиха желание събитието да се превърне в ежегоден празник на физическата активност. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/