Пропускане до съдържанието на страницата

Утре започва финалният кръг на „Катерачна надпревара Русе 2016”

сряда, 08 юни 2016

 От 9 дo 11 юни,  на територията на СОУ „Васил Левски” – Русе ще се проведе четвъртият финален кръг на инициативата „Катерачна надпревара Русе 2016”, която е част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016” и се реализира с  подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH – социален проект на ЕКОНТ.

Водещите организатори от Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик” в партньорство със Студентския съвет на Русенския университет „Ангел Кънчев” и сдружение ВелоРусе подготвят условия за масово и атрактивно участие, както на учениците от СОУ „Васил Левски”, така и на всички други желаещи русенци, без ограничения на възрастта.

Надпреварата е в три дисциплини - катерене по стена, колоездене и ходене по лента.

Катеренето е по 4-метрова стена тип „боулдър” с обезопасителен дюшек за приземяване и наредени хватки по три маршрута с различна трудност – СВРЪХЛЕКА, ЛЕКА и НОРМАЛНА. До катерачната стена са разположени трасе за майсторско управление на велосипед и опъната над терена лента за ходене.

Всеки участник може да се включи в 1, 2 или 3 дисциплини, по веднъж през всеки един от дните на надпреварата. Инструктор-демонстратори ще напътстват и подпомагат участниците и в трите дисциплини и ще оценяват представянето по точкова система.

След финиширане всеки участник ще получи флагче или стикер, а всеки трети  –  награда от томбола.

Участието в „Катерачна надпревара Русе 2016” е отборно и индивидуално. За индивидуалните участници  ще има общо индивидуално класиране.

Отборното класиране ще се извърши по сумите от точките на всички участници от съответната детска градина, учебно заведение, клуб и др., получени от всички 4 кръга (10 дни) на надпреварата. Най-добре представилите се ще бъдат наградени с купи, свидетелства и атрактивни предметни награди.

С оглед избягване на едновременно струпване на по-голям брой участници е предвидено предварително записване за групи за конкретен ден и час със заявка по образец на адрес:   academic@uni-ruse.bg, във Facebook: СТПД  Академик - Русе или на тел.: 0882 966 369.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/