Пропускане до съдържанието на страницата

Утре започва финалният кръг на „Катерачна надпревара Русе 2016”

сряда, 08 юни 2016

 От 9 дo 11 юни,  на територията на СОУ „Васил Левски” – Русе ще се проведе четвъртият финален кръг на инициативата „Катерачна надпревара Русе 2016”, която е част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016” и се реализира с  подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH – социален проект на ЕКОНТ.

Водещите организатори от Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик” в партньорство със Студентския съвет на Русенския университет „Ангел Кънчев” и сдружение ВелоРусе подготвят условия за масово и атрактивно участие, както на учениците от СОУ „Васил Левски”, така и на всички други желаещи русенци, без ограничения на възрастта.

Надпреварата е в три дисциплини - катерене по стена, колоездене и ходене по лента.

Катеренето е по 4-метрова стена тип „боулдър” с обезопасителен дюшек за приземяване и наредени хватки по три маршрута с различна трудност – СВРЪХЛЕКА, ЛЕКА и НОРМАЛНА. До катерачната стена са разположени трасе за майсторско управление на велосипед и опъната над терена лента за ходене.

Всеки участник може да се включи в 1, 2 или 3 дисциплини, по веднъж през всеки един от дните на надпреварата. Инструктор-демонстратори ще напътстват и подпомагат участниците и в трите дисциплини и ще оценяват представянето по точкова система.

След финиширане всеки участник ще получи флагче или стикер, а всеки трети  –  награда от томбола.

Участието в „Катерачна надпревара Русе 2016” е отборно и индивидуално. За индивидуалните участници  ще има общо индивидуално класиране.

Отборното класиране ще се извърши по сумите от точките на всички участници от съответната детска градина, учебно заведение, клуб и др., получени от всички 4 кръга (10 дни) на надпреварата. Най-добре представилите се ще бъдат наградени с купи, свидетелства и атрактивни предметни награди.

С оглед избягване на едновременно струпване на по-голям брой участници е предвидено предварително записване за групи за конкретен ден и час със заявка по образец на адрес:   academic@uni-ruse.bg, във Facebook: СТПД  Академик - Русе или на тел.: 0882 966 369.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/