Пропускане до съдържанието на страницата

Възрастни русенци спортуваха „като на двадесет“

сряда, 05 октомври 2016

На площад „Свобода“ в Русе се проведе събитие по проект „Като на 20“ на Сдружение „Европейски инициативи без граници“, част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. В проявата се включиха повече от 80 участници от Спортен клуб „Дунав“ - Русе /ветерани/ и Фондация „Трета възраст“.

Представителите на дневния център към Фондация „Трета възраст“ изнесоха музикална програма, с която заредиха публиката с положителни емоции. Дневният център стимулира активния начин на живот на възрастните хора с културни и спортни изяви – разходки и излети, йога практика, народни танци, участие в пиеси, занимания по музикотерапия и трудотерапия.

Спортистите от „Дунав“ - Русе /ветерани/ демонстрираха гимнастически композиции под музикален съпровод. Обединени от стремежа си към здравословен начин на живот и активно дълголетие, членовете на клуба се събират три дни в седмицата, в СК „Ялта“,  за занимания със спортна гимнастика.

Основната цел на проект „Като на двадесет“ е да покаже как възрастните хора в Русе активно спортуват и културните и спортните мероприятия подпомагат тяхната социализация и разнообразяват ежедневието им. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/