Пропускане до съдържанието на страницата

Временно няма да се извършва таксуване на електронните карти в градския транспорт на Русе

петък, 22 януари 2021

Във връзка с установени проблеми във функционалността на софтуера, обслужващ касовите операции на транспортната система, са предприети действия по анализ, оценка и актуализацията му. Поради тази причина временно няма да е възможно да се извършва валидиране (таксуване) с електронни карти в превозните средства на градския транспорт в Община Русе.

Желателно е пътниците да използват билети до отстраняване на проблема, а заредените суми по електронните карти се запазват, за да се използват след възстановяване на системата. Гражданите, които искат да пътуват с електронните си карти, ще трябва допълнително да получат и хартиен носител, на който да се отразят пътуванията им.

1.Притежателите на ученически и граждански карти, заредени с предплатен период, следва в превозното средство да представят заедно с електронната карта и касовия бон, издаван от Билетния център към Община Русе към момента на зареждането ѝ.

2.Притежателите на карти с ограничен брой пътувания (възрастни граждани и хора с увреждания) следва в превозното средство да представят заедно с електронната карта и абонаментна (хартиена) карта за перфорация на осъществените пътувания. Същата се издава безплатно от Билетния център към Община Русе на адрес бул. Скобелев 45 след представяне на притежаваната електронна карта.

3.Притежателите на карти, заредени със стойност (парични сума), трябва да се снабдят с хартиена абонаментна карта за перфорация на осъществените пътувания. Същата се издава безплатно от Билетния център към Община Русе на адрес бул. Скобелев 45 след представяне на притежаваната електронна карта.

Временно стационарните апарати няма да работят и няма да бъдат издавани и електронни карти със стойност до отстраняване на проблема.

За допълнителна информация – тел. 082/826445 на Отдел „Транспорт“ при Община Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/