Пропускане до съдържанието на страницата

За трета поредна година „Десант на книгата“ превръща Русе в център на съвременната литература

четвъртък, 21 септември 2023


Над двадесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще превърнат Русе в център на съвременната литература. Събитието ще се състои на 22, 23 и 24 септември на алеята пред хотел „Дунав“ и се организира от Клуб „Мечтание“ с подкрепата на Община Русе и Дарик радио.
„Десант на книгата“ ще представи издатели, автори, илюстратори и още много творци, които пазят българското наследство и допринасят за развитието на книжнината.
Събитието ще започне в петък (22 септември), като официалното откриване ще бъде в 17 часа.
В събота, 23 септември, на фокус ще бъде по-сериозната литература, както и запознаване на публиката с новите заглавия за 2023 година.
23 и 24 септември са запазени и за детската аудитория. Изложението ще представи на малките читатели интересни книжки, лично представени от своите автори. Организаторите замислят и през двата почивни дни арт пространства - работилници с различни литературни занимания, работа с художници приложници и гости.
Входът е свободен и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.
Пълната програма ще откриете тук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/