Пропускане до съдържанието на страницата

За трета поредна година „Десант на книгата“ превръща Русе в център на съвременната литература

четвъртък, 21 септември 2023


Над двадесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще превърнат Русе в център на съвременната литература. Събитието ще се състои на 22, 23 и 24 септември на алеята пред хотел „Дунав“ и се организира от Клуб „Мечтание“ с подкрепата на Община Русе и Дарик радио.
„Десант на книгата“ ще представи издатели, автори, илюстратори и още много творци, които пазят българското наследство и допринасят за развитието на книжнината.
Събитието ще започне в петък (22 септември), като официалното откриване ще бъде в 17 часа.
В събота, 23 септември, на фокус ще бъде по-сериозната литература, както и запознаване на публиката с новите заглавия за 2023 година.
23 и 24 септември са запазени и за детската аудитория. Изложението ще представи на малките читатели интересни книжки, лично представени от своите автори. Организаторите замислят и през двата почивни дни арт пространства - работилници с различни литературни занимания, работа с художници приложници и гости.
Входът е свободен и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.
Пълната програма ще откриете тук.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/