Пропускане до съдържанието на страницата

Зам.-кметът Наталия Кръстева откри Авиорали Русе 2019

събота, 18 май 2019

Днес се състоя третото издание на Авиорали на летище „Русе“. Зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева откри Авио Рали Русе 2019, като поздрави главния организатор г-н Явор Йотов, председател на клъстер „Автономна платформа за граждански въздушни услуги“ и всички участници, от името на кмета Пламен Стоилов.

 „Всеотдайната Ви работа и целеустремените усилия са отражение на всички инициативи. Третото поредно Авиорали е доказателство, че това събитие привлича голям интерес и Ви пожелавам да продължавате с енергия и вдъхновение да го развивате. Поздравявам Вас, всички любители и професионалисти, които участват в организацията и провеждането му“ това се казваше в поздравителния адрес от русенския градоначалник.Г-жа Кръстева благодари на г-н Йотов за усърдната работа и за отличното представяне на третото поредно издание на Авиорали – Русе, като заяви че общинска администрация ще продължи да подкрепя инициативата.

Участие в събитието взеха пилотите-любители на леката авиация с техните машини, като в програмата са включени редица практически и информационни събития.

Посетителите имаха възможността да се запознаят с участниците в любителската и професионална авиация в България, както и да наблюдават демонстрации на различи авиомоделни спортове. Бяха показани спортни двуместни и четириместни самолети, мотоделта планери, топловъздушен балон, моторен парапланер.

Денят премина с дискусии и срещи с изявени български спортни пилоти, инструктори, и преподаватели, които споделиха своя опит с аудиторията. Проведе се и експозиция на дронове на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и авиомодели на Спортен модел клуб Приста.

Инициативата е на Спортен модел клуб Приста със съдействието на Община Русе, като идеята за събитието се заражда преди повече от 6 години в резултат на успешни и завладяващи срещи на пилоти и поддръжници от страната в град Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/