Пропускане до съдържанието на страницата

Десетки студенти и ученици представиха проектите си в VII-ото Иновативно експо

понеделник, 05 юни 2023

В Канев център на Русенския университет бе дадено началото на VII-ото Иновативно експо.
"Бъдете откриватели и мечтайте смело. Радвам се, че за пореден път нашият университет дава възможност на младите учени и иноватори да представят труда си пред обществеността", приветства кметът Пенчо Милков.
Ректорът акад. Христо Белоев отбеляза, че тази година новост е участието на чуждестранни студенти, обучаващи се в Русе по програма "Еразъм", както и ученици и студенти от Тараклия, Молдова.
Специален гост на събитието бе зам.-председателят на район Тараклия Александър Боримечков.
Поздрав към участниците с Дайчово хоро отправи и българският фоклорен ансамбъл "Талисманче" в Тараклия с ръководител Татяна Кайряк.
Тази година експото събра 50 щанда, на които студенти, ученици и преподаватели представиха свои изобретения, иновативни концепции, бизнес проекти и научни разработки.
Събитието се организира за поредна година от академичното ръководство на Русенския университет и Студентския съвет под егидата на министъра на образованието и науката.
Официални гости бяха още зам.-кметът Димитър Недев, зам.-областният управител Детелина Ачева, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО д-р Росица Георгиева, изп. директор на фондация "Еврика" Григор Цанков и други представители на държавната и местната власт.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/