Пропускане до съдържанието на страницата

Деца учиха за акробатика и здраве

събота, 21 май 2016

Днес,  в залата по акробатика в комплекс „Локомотив“, се проведе открит урок за деца и родители на тема „Акробатика и хранене“. Това е първата проява в рамките на  проект „Акробатика и здраве“ на акробатичен клуб „Локомотив – Русе“, който се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и е част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Пред десетки деца на възраст от 6 до 13 години и техните родители днес д-р Свилен Лазаров, специалист по спортна медицина,  разясни десетте основни принципа на здравословното хранене. Той набеляза и начините за съставяне на правилен хранителен режим и здравословно меню. Засегната беше и темата за ползата от активното движение.

Събитието продължи с гимнастика за загряване, а кулминацията беше демонстрация на състезателите от АК „Локомотив – Русе“, готвещи се за държавния шампионат през месец юни. Под зоркия поглед на треньорите Иван Лазаров, Валери Филипов и хореографа Силвия Малинова в импровизирана надпревара се включиха Димана Стефанова и Петър Ангелов от групата до 11 годишна възраст и акробатичните двойки Десислав Ангелов ,Кристиян Ангелов и Мартин Симеонов, Светослав Георгиев. Проявата приключи с почерпка за спортистите, в която преобладаваше здравословна храна.

Още пет открити урока са включени в рамките на проекта „Акробатика и здраве“ на акробатичен клуб „Локомотив – Русе“. На 18 юни ще се проведе инициатива под мотото „Акробатика и салса“ с лектор Ангел Филиповски. Предвидени са още тематичните срещи „Акробатика и балет“, „Акробатика и йога“, „Акробатика и лечебна физическа култура“.

Желанието на организаторите е да повишат знанията на русенци за ползите от активния и здравословен начин на живот чрез спорт, както и да привлекат повече деца в спортната зала.

 

 

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/