Пропускане до съдържанието на страницата

Спорт за всички в Деня на предизвикателството

събота, 21 май 2016

Днес на площад „Свобода“ , пред сградата на Община Русе, се състоя спортен празник , посветен на Деня на предизвикателството.  Той е организиран от клуб „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ с председател Гергана Ганчева. Събитието се реализира като част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт.

Деца и възрастни се включиха в крос и демонстрираха по какъв начин може да се поддържа добра спортна форма, а най-добре представилите се получиха награди.

Малчуганите от гимнастически спортен клуб „Локомотив“ показаха своите умения в гимнастиката, клуб „Ди-Форс“ се включиха в програмата с увлекателни демонстрации на Зумба и Канго Джъмпс, а клуб „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ изпълниха 2 гимнастически композиции.

Организаторите на проявата изненадаха участниците и гостите с оригинално мото „Да прибавим не само години, но и живот към годините.“

Началото на инициативата Ден на предизвикателството е поставено през 1983 г. в Канада, в гр. Саскантун. Успехът е изключителен и тя прераства от национална в международна проява. Целта е на този ден да бъдат насърчени хората да участват в любимо свое спортно занимание.

Русенският клуб участва в Деня на предизвикателството без прекъсване от 1994 г., като всеки път програмата за отбелязването му се обогатява с нови спортни мероприятия.

Това е втората инициатива, включена в проекта на спортен клуб „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ в рамките на програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. По инициатива клуба на 17 май се проведе още един спортен празник, посветен на Деня на българския спорт.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/