Пропускане до съдържанието на страницата

Забавна спортна надпревара събра 132 деца от ОДЗ „Синчец“

събота, 21 май 2016

Днес, от 17:30 часа, на спортната площадка в село Басарбово, се проведе спортният празник на ОДЗ „Синчец“ - „Здрави деца – щастливо детство“. Той е част от проекта на детското заведение финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“. В събитието участваха 132 деца, на възраст от 2 до 6 години, от детската градина в кв. Средна кула и филиалите ѝ в кв. Долапите, село Басарбово и техните родители.

Спортната площадка се превърна в пъстър и весел стадион, изпълнен с детски смях, игри, веселие и много настроение. Празникът включваше много подвижни и спортно-състезателни игри, а на малчуганите помагаха Мини и Мики Маус.

Най-малките от група „Буратино“ се представиха на строгото жури с „Игра с балони“, в която един след друг гърмяха балони. Група „Звънче“ пък се включи в оспорваната надпревара с играта „Пеперуди и цветя“. В забавната игра „Скачащи топки“ се включиха малчуганите от група „Люляк“ от кв. Долапите. Група „Минзухар“ от филиала в Басарбово построиха къщички за Мини и Мики в щафетната игра „Строители“. Сладурите от група „Лъвчета“ освен с мажоретния състав се представиха и с весела интерпретация на „Пингвини“. Деца и родители от група „Славейче“ показаха бързина в игра наречена „Млад еколог“.

Всички деца имаха възможност да се включат в игрите с водни пистолети, целейки балони. Родителите с охота се включиха в тегленето на въже, където победител стана отбора на Мики Маус.

И като всяко състезание и това не мина без многоуважавано жури. В журито участваха г-жа Ганева – директор на ОДЗ „Синчец“, г-н Колев – кмет на Басарбово и г-жа Николова – родител и журналист на БНТ2. Строго жури следеше всяка игра и оценяваше отборите. В края на спортната надпревара то реши:

I място за точна координация получи група „Буратино“

I място за бързина зае група „Люляк“

I място за точност получи група „Звънче“

I място за сръчност се присъди на група „Минзухар“

I място за ловкост отиде при група „Лъвчета“

I място за прецизност получи група „Славейче“

 

За всяка група имаше „Истинска купа“, както възкликнаха малчуганите и медали. Празникът завърши с голяма конфета, пускане на гълъби в небето и вкусна торта за всички.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/