Пропускане до съдържанието на страницата

Документален албум „Русе и река Дунав“ запознава с богатата история на града и региона

четвъртък, 07 юли 2022

    Стартира Проектът „Русе и река Дунав“ с бенефициент ОУ „Олимпи Панов“-Русе и партньор „Държавен архив“-Русе, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе. Той е насочен към разширяване и обогатяване знанията за историята на Русе и региона, респективно на мястото на река Дунав в развитието на града и създаването на контакти със страните от Средна Европа.
    Същността на проектното предложение се състои в подготовка и издаване на документален албум с архивни снимки, селектирани тематично от ученици, възпитаници на училището. Албумът ще запознава с богатата история на Русе, свързана с река Дунав, чрез снимки и фотографии, много от които ще бъдат представени за първи път. Изданието е времево ориентирано в периода от края на XIX в. до 80-те години на XX в.
     Съгласно Графика на дейностите, разписан в проектното предложение, бе реализирана Дейност 1, а именно – Среща с представители на партньорите и целевите групи по проекта. Те бяха запознати с план-графика и начина на изпълнение на дейностите, заложени в проектното предложение. Гост на срещата бе и един от рецензентите на Албума инж. Николай Генчев, който дари поредния интересен документ на Държавен архив-Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/