Пропускане до съдържанието на страницата

Драматичните театри в Русе и Битоля ще си сътрудничат в международен проект

четвъртък, 08 февруари 2024

Драматичен театър „Сава Огнянов“ и „Народен театар – Битола“, Република Северна Македония, ще си сътрудничат в голям международен проект. За това се договориха директорите на двата института Боян Иванов и Иван Йерчич.

Идеята за участие в проекта възниква преди седмица при посещението на Боян Иванов в Битоля, Република Северна Македония, където той бе част от публиката на премиерата на пиесата „Вуйчо Ваньо“. Визитата на директора на русенския театър се осъществи след покана от режисьорката София Ристевска, която гостува миналата есен на русенската сцена със своя стендъп комедия по време на Нощта на театрите.

На работна среща двамата директори обсъдиха първите стъпки за съвместна копродукция между двата театъра, с която те ще кандидатстват.

Намеренията за общия проект бяха приветствани от министъра на културата на Република Северна Македония Бисера Костадиновска – Стойчевска.  Заместник – кметът на община Русе Енчо Енчев също изрази пълната подкрепа на местната администрация за съвместната колаборация. Това стана ясно по време на работна среща, на която присъстваха Боян Иванов и директорът и заместник-директорът на „Народен театар – Битола“ - Иван Йерчич и Александар Митровски.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/