Пропускане до съдържанието на страницата

Футболът като мост между поколенията

петък, 27 май 2016

На 29 май, от 9 часа, на спортния комплекс на Русенския университет, ще се проведе футболен турнир за средношколци, студенти и ветерани. Инициативата е част от проекта „110 години футбол в Русе – мост между поколенията“ на Футболен клуб Ветерани Русе. Проектът се реализира по програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Събитието е под патронажа на чл. кор. проф. Христо Белоев, а инициативният комитет е подкрепен от Община Русе, ОС на Български футболен съюз и Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Футболните клубове на „Русе“, „Левски 2000“, „Дунав 2010“ и „Аристон“ са потвърдили своето участие в ученическите футболни турнири. В средношколския турнир заявки са подали МГ „Баба Тонка“, ПГЕЕ „А. Арнаудов“, ПГДВА „Й. Вондрак“ и ПГ по механотехника.

Целите на проекта са насърчаване и подкрепа на подрастващите за системно практикуване на футболната игра с цел постигане на здравословен начин на живот, отборен принцип на работа и стремеж за подчиняване на личностна изява в интерес на отбора.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/