Пропускане до съдържанието на страницата

Гимнастика за здраве и настроение

четвъртък, 26 май 2016

На 28 май 2016 г.   от 10 ч. на стадиона в с.Червена вода ще се проведе финалното събитие от проекта „Гимнастика за здраве и настроение“ на Народно Читалище „Тома Кърджиев-1873”в с. Червена вода, пенсионерски клуб „Росна китка“ от с. Червена вода и „Група за здраве ветерани спортисти - Локомотив 2“ от гр. Русе. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по Програма „Русе - Европейски град на спорта 2016“.

Проектът обединява ентусиазма на червеноводчани с опита на техните приятели от Русе. Програмата предвижда дефиле и обща гимнастика, демонстрационна програма с уреди, гимнастически упражнения с топки, въженца и гирички, лека атлетика, хвърляне на топка в цел, забавните състезателни игри „Продължи пътеката”, „Кой ще донесе повече вода?”, както и щафетни игри. Самодейните групи към читалището ще поздравят активните спортисти с музикални изпълнения в минутите за отдих.

Целите на проекта са: да се насърчат хората от всички възрасти към активен и здравословен начин на живот чрез спорт; стимулиране на социалното сближаване и приобщаване на различни социални групи; популяризиране и подпомагане дейността на любителските спортни клубове.

Уредите използвани в демонстрациите и закупени по проекта, ще бъдат използвани за бъдещи организирани занимания в залите на читалището и на открито от членове на пенсионерския клуб и самодейните колективи.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/