Пропускане до съдържанието на страницата

Лекоатлетически многобой посветиха на Деня на българския спорт

понеделник, 23 май 2016

Близо 150 ученици от различни училища се събраха вчера на градския стадион за да се включат в лекоатлетически многобой. Основното направление на многобоя бе „Социално приобщаване чрез спорт“ и се организира от Лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“, като част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Включените в състезанието дисциплини бяха 60м. гладко бягане, скок на дължина със засилване, а за трета дисциплина състезателите имаха избор между тласкане на гюле или бягане за издръжливост. След отличното си представяне, всички участници бяха наградени за заслужените им резултати с медали, а при отборното класиране възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ грабнаха купата за първо място за девойки 9-10 клас. Купите при момчета 5-6 клас, момичета 5-6 клас и юноши 9-10 клас бяха заслужено връчени на младите спортисти от СОУ „Възраждане“.

Целите на проведения многобой са да се създадат условия за интеграция чрез спорт на ученици с различен социален статус, както и да бъдат насърчени всички деца към активен двигателен режим и системни спортни занимания.

Организаторите от Лекоатлетически спортен клуб „Локомотив“ имат надежди състезанието да се превърне в ежегодна традиция, привличайки все повече ученици в света на спорта.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/