Пропускане до съдържанието на страницата

„Кентавър Русе“ посрещна гости от цялата страна

събота, 30 април 2016

Едно по-различно събитие се проведе днес, 30.04.2016 г., на Русенския хиподрум.  То бе част от проекта: „КОНЕТЕ – един по-добър начин на живот“, който се осъществява по програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – Град на свободният дух“. Жителите и гостите от цялата страна имаха възможност да се докоснат до конете по-отблизо и да видят чрез тях една нова възможност за спорт или забавление през свободното им време.

Проведе се открит урок по езда, воден от Бойко Найденов – дългогодишен селекционер на националния отбор за мъже и юноши, многократен шампион в дисциплините Конкурипик и Всестранна езда. Той е последният треньор извел до успешна квалификация в Олимпийски игри националния отбор в дисциплината Всестранна езда през 1992 година. Под негово ръководство националният отбор има многократни призови класации в международни турнири от ранг 3*индивидуално и отборно.

Откритият урок се проведе с деца, бъдещи състезатели от двата русенски клуба „Кентавър Русе“ и „Русе хорс“. Той започна с проверка на екипировката на ездачите и амоницията на конете. Зрителите имаха възможност да наблюдават кратък тренировъчен процес с корекции от бившия селекционер, за седеш и водене на коня. Урокът продължи със скокове с нарастваща трудност на конкурипични и кросови препятствия. Младите ездачки получиха почетни розетки, а урокът се проведе под наблюдението на ръководителите на Българска федерация по конен спорт, ръководители и треньори на всички клубове, участващи в съпътстващия турнир по Всестранна езда.

Турнирът се осъществи във всички категории на дисциплината Всестранна езда. Това състезание е решаващ фактор за оформяне на националните отбори на юноши и мъже, за международните състезания през сезон 2016. Трасето бе с нови комбинации и варианти, изискващи от коне и ездачи концентрация и увереност за преодоляване на препятствията. В изпитанията се отличиха вече утвърдени състезатели от клубовете „Елит” от София и „Божур” от Божурище. Прекрасно впечатление направиха и юношеските и детските представители на клубовете „Калоян 92” от Арбанаси и „Кентавър” – Русе.

Всички гости изказаха задоволството си от добрата организация и благодариха за съдействието на спонсори и приятели на клуба домакин – „Кентавър Русе“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/