Пропускане до съдържанието на страницата

Спортен празник „Заедно“ на 5 май в Спортен комплекс „Ялта“

вторник, 03 май 2016

Спортен празник „Заедно“ ще се проведе на 5 май (четвъртък), от 10 часа, в с. к. „Ялта“.Той е посветен на „Деня на храбростта и българската армия” и празника на град Русе – 6 май и се осъществява със съдействието ифинансовата подкрепа наФондация „Русе – град на свободния дух” в рамките на  програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016”. За девета поредна година събитието се организира от областен Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и е част от дейностите, посветени на 10-годишнината от създаването му.

В спортната надпревара ще се включат над 130 деца и ученици със и без специални потребности от 13 училища и 3 детски градини на областта, дневните центрове „РАЛИЗ” и „Милосърдие”.     

Участниците ще се състезават в няколко дисциплини: народна топка, футбол, лека атлетика, щафетни игри, теглене на въже. В рамките на спортния празник децата  ще рисуват на асфалт на тема: „Децата на Русе спортуват”. В щафетните игри ще участват деца с тежки увреждания, подкрепяни от родителите си или от свои приятели, учители и доброволци от младежката секция на БЧК - Русе.

Целта на инициативата е децата със специални потребности не само да учат заедно с връстниците си, но и да спортуват, да се научат да общуват помежду си.

По традиция празникът ще завърши с награждаване на отборите и излъчване на училище комплексен победител, носител на преходна купа на Ресурсен център – Русе - „Илона Маринова”.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/