Пропускане до съдържанието на страницата

Малки и големи шахматисти се събраха на турнир „Бенони“

понеделник, 15 август 2016

Шахматен турнир на открито „Бенони“ събра десетки шахматисти вчера пред хижа „Алпинист“ до село Басарбово. Деветото издание на събитието, организирано от Кметство Басарбово, се проведе в рамките на кампанията „Русе - Европейски град на спорта 2016”, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”. Партньори на турнира са Шахматен клуб „Дунав 1931“ Русе и Читалище „Св. Димитър Басарбовски – 1902“.

Любители на шаха на възраст от 8 до 79 години от Русе, Сливо поле, Басарбово и Ряхово се включихав турнира. Шахматната надпревара се проведе в 7 кръга по Швейцарската система с контрола по 20 минути на състезател, а съдия на турнира бе Пламен Митев. Сред участниците беше и първият треньор на световния шампион Веселин Топалов - Димитър Синабов. Шампион на турнира стана Росен Димитров, който събра 6,5 точки. Второто място зае участникът в множество републикански първенства Росен Върбанов с 6 точки, а трети с 5,5 точки се класира Милен Райчев.

Гросмайсторът от шахматен клуб „Дунав 1931“ Пламен Митев и един от младежите участвали в турнира Георги Великов, направиха демонстративна партия шах с големи фигури.

С плакет за ветеран на турнира беше удостоен Димитър Синабов. Плакет за най-млад състезател на турнира и медал получи Момчил Желязков. Медал и плакет за най-добре представил се млад състезател бяха връчени на Александър Желязков.

Целта на проекта е възраждане на интереса към шахматната игра и нейното популяризиране сред подрастващите в малките населени места. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/