Пропускане до съдържанието на страницата

Спортен празник за деца се проведе днес в Русе

петък, 12 август 2016

Днес в комплекс „Олимпия“ се проведе спортен празник за деца от 7 до 16 години организиран от  „Спортен клуб триатлон - Далян” – Русе. Събитието е част от проекта на клуба, реализиран в рамките на кампанията „Русе  - Европейски град на спорта 2016”, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

В проявата участие взеха състезатели по триатлон, ученици от училищата партньори по проекта ОУ „Никола Обретенов“ и СУ „Васил Левски“, деца от Ученическата спортна школа, АГ „Гео Милев“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, както и деца, лишени от родителски грижи.

Събитието започна с демонстративни упражнения по лека атлетика. След това  състезателите и останалите участници в спортния празник сформираха 6 смесени отбора, които премериха сили в щафетни лекоатлетически игри. Спортистите от СК „Далян“ показаха различните плувни стилове. В края на събитието, всички участници бяха наградени от председателя на клуба Миглена Ангелова.

Проектът има за цел да популяризира спортовете плуване и лека атлетика, както и да предостави условия за интеграция чрез спорт на ученици с различен социален статус. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/