Пропускане до съдържанието на страницата

Майсторите на Калагия участваха в ушу демонстрация в СОУЕЕ

вторник, 14 юни 2016

Днес в СОУЕЕ „Св. Константин - Кирил Философ“, състезателите на СК „Калагия“ представиха спорта-изкуство ушу. Инициативата е част от проекта на Сдружение Спортен клуб „Калагия"  - „Аз и моето семейство, аз и моите приятели обичаме спорта ушу и тайчи“, който се реализира по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

По време на събитието „майсторите“ на СК „Калагия“ демонстрираха упражнения с оръжия и обясняваха значението на различните бойни техники. Те разказаха на учениците от СОУЕЕ за историята на ушу, както и за своите постижения в този спорт.

В рамките на проекта предстоят демонстрации по ушу и тайчи и в ОУ „Любен Каравелов“, СОУ „Васил Левски“, МГ „Баба Тонка“ и РУ „Ангел Кънчев“.

Образователно-демонстративните програми на СК „Калагия“ имат за цел да запознаят ученици, студенти и преподаватели с предимствата на ушу и тайчи и да ги насърчат да водят активен и здравословен начин на живот. Всички желаещи ще могат да опитат дадено упражнение или техника.

Кулминацията на проекта ще бъде през месец октомври. Той ще приключи с дефиле на участниците, официална церемония по награждаване и шоу-спектакъл.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин

Банер - Интегрирана система за градски транспорт Банер - Реконструиране и рехабилитация на пешеходната зона Банер - Ремонт на пет общински учебни заведенияБанер - Наука и образование за интелигентен растеж

Преброяване 2021 година Съвет за електронни медии Областен информационен център Аз и градът

Българо-швейцарска програма за сътрудничество Програма енергийна ефективност Balanced European Conservation Approach Реки на времето

Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност Изграждане на социални жилища Innterreg Life

Life Организация за управление на дунавски туристически район Външни аварийни планове на предприятията с опасни производства Пиц Русе Пиц Русе

https://www.livechatalternative.com/