Пропускане до съдържанието на страницата

Пресконференция за проект „Академия за деца, а само за деца ли?”

петък, 27 май 2016

Заповядайте на встъпителна пресконференция за представяне на проект „Академия за деца, а само за деца ли?” на 30 май, понеделник от 13:30 часа във фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов”.

„Академия за деца, а само за деца ли?” се реализира от сдружение „Евромед Консулт“ в партньорство с Регионална библиотека „Любен Каравелов”и сдружение „Асоциация Европейски младежки път”. Мотото на проекта е :“Учи, твори и живей цветно в Русе“ . Той беше одобрен в рамките на конкурса „Знание и растеж“ и  ще се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт.

Проектът цели провеждане на инициативи по време на лятната ваканция за стимулиране на творческия дух, креативно мислене и иновативни идеи на учениците и цели утвърждаване на Русе като благоприятно място за неформално образование.

Инициативата ще обхване деца между 4 и 15 годишна възраст. Участниците ще имат възможност по забавен начин  да се научат да говорят правилно български език. С помощта на ролеви игри, всички ще могат да усетят значимостта на правилното говорене и нуждата от вярното използване на българският език в ежедневието. Посредством „творчески провокации за стимулиране на писането”, подрастващите ще разберат кои са силните им страни, от какви грешки трябва да се предпазват и върху какво да работят повече.

 

Очакваме ви!

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/