Пропускане до съдържанието на страницата

Русенката Йова Петрова със златен медал от Националния шампионат за мъже и жени по лека атлетика

вторник, 20 февруари 2024

Състезателите на Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“ – Русе се завърнаха с четири медала от  Националния шампионат за мъже и жени, който се проведе в зала „Фестивална“ в София. Йова Петрова спечели златото в дисциплината „Овчарски скок“ на Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени.

Русенката пребори конкуренцията с лично постижение от 3.70 метра. Неин треньор е Димитър Петров.

Ивелина Милкова с треньор Борислав Иванов завоюва златен медал на гюле при жените с личен резултат 13.67.

Това съобщи председателят на СЛАК „Дунав“ и дългогодишен рекордьор в бяганията на средни и дълги разстояния Евгени Игнатов. Той е треньор на Росина Николова, която спечели бронзов медал от бягането на 400 метра с личен рекорд от 56.79 сек. Росина е шампионка на страната за 2024 г. при девойките. На 800 метра тя коригира личния си рекорд в дисциплината и с 2:12.64 мин. спечели сребърното отличие.

„Благодаря на всички състезатели и треньори, които вложиха себе си на 100%, за да имаме толкова силен старт на годината. Щастлив съм от резултатите, които постигнахме в зала. Вече гледаме към турнир „Младост“ и летните шампионати. Постиженията на всички русенски клубове още веднъж доказват, че леката атлетика в Русе е жива и трябва да има условия, за да се развива още по-добре. Благодаря и на колегите ми в Общинския съвет, които гласуваха Русе да има нова и модерна зала за лека атлетика. Вярвам, че това е само първата стъпка и скоро ще имаме реални действия по проектиране и изграждане на съоръжението”, заяви Евгени Игнатов.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/