Пропускане до съдържанието на страницата

Състезание „Детето още живее в мен“ събра над 100 ученици и техните родители

събота, 23 април 2016

На 23 април /събота/, в спортен комплекс „Дунав“ в Русе се проведе състезание „Детето още живее в мен“ , организирано от Основно училище „Отец Паисий“.  То събра над 100 ученици от първи до осми клас и техните родители.  

Събитието премина под знака на спортната надпревара и забавлението. Възрастни и деца сформираха отбори и се включиха в турнири по волейбол, баскетбол и футбол. По време на почивките между полувремената се проведоха семейни игри – теглене на въже, скачане с чували, стрелба в кош, изпълнение на дузпи и подаване на топка над мрежа. За победителите бяха предвидени атрактивни награди. 

Инициативата е посветена на 150 години от основаването на ОУ „Отец Паисий“ -  Русе и е в рамките на спечелен проект по програма „Русе – Европейски  град на спорта 2016“. Осъществява се с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град  на свободния дух“ и ВН – социален  проект на Еконт.  

Целта на проектната идея е насърчаване на активния и здравословен начин на живот на всички възрасти чрез спорт, както и сплотяване на семейството чрез участие в забавни и спортни игри. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/