Пропускане до съдържанието на страницата

Отборът на училище „Васил Априлов“ спечели футболния турнир за купата на ФК „Дунав“

неделя, 24 април 2016

С много емоции, оспорвани резултати и детски усмивки приключи днес турнирът за купата на Футболен клуб „Дунав“ между училищата от детски футболен клуб „Драконче“.

Заради дъждовното време, финалната среща се изигра вместо на зеления терен, в зала „Дунав“. В последния мач от турнира се срещнаха отборите на училищата „Васил Априлов“ и „Тома Кърджиев“. Двубоят приключи с резултат 3:2 за децата от „Васил Априлов“, които спечелиха златните медали и купата на шампионата. На второ място, след като пропуснаха дузпа в последната минута на мача, останаха децата от „Тома Кърджиев“, които също си тръгнаха с медали и купа. На трето и на четвърто място се класираха съответно отборите на СОУ „Васил Левски“ и ОУ „Отец Паисий“, които излъчиха победител след изпълнение на дузпи. За всички участници на турнира имаше лакомства и плодове, осигурени от организаторите. 

Наградите на победителите връчиха народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът Иван Григоров, президентът на ФК „Дунав“ Русе д-р Симеон Симеонов, треньорът и член на Управителния съвет на „Драконче“ Емил Иванов, футболистите на „Дунав“ Ивайло Раденцов, Мартин Луков, Мартин Ковачев и капитанът на отбора Диян Димов.

Вчера, кметът Пламен Стоилов и народният представител Пламен Нунев дадоха старт на спортното събитие на изкуственото игрище на стадион „Дунав“. На Турнирът започна и приключи с химна на Република България и „Тих бял Дунав“.

Над 250 деца от русенски училища се включиха в турнира тази събота и неделя. За финала се класираха отборите, завършили на първо място в своята група.

 Инициативата е организирана от ФК „Дунав“ и ДФК „Драконче“.

Целта на инициативата е да популяризира футбола сред учениците и да направи съпричастни към масовия спорт русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/