Пропускане до съдържанието на страницата

Спортен празник „Спортът в Русе преди и сега“

вторник, 31 май 2016

Днес, в пространството пред блок „Димчо Дебелянов“ се проведе заключителното събитие по проекта на ЦДГ „Иглика“ - „Русе – европейски град на спорта 2016“, реализиран в рамките на едноименната кампания с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Спортният празник премина под мотото „Спортът в Русе преди и сега“, като в него се включиха деца и родители. Официални гости на празника бяха Росица Георгиева – общински съветник, член на Комисията по образование и старши експерт в РИО Русе, Даринка Василева – старши експерт РИО Русе, Боряна Петкова - старши експерт РИО Русе.

След като децата демонстрираха своите знания за изявени русенски спортисти като Луи Айер, Нешка Робева, Веселин Топалов, Анелия Нунева, Валентин Йорданов, се впуснаха в оспорвана спортна надпревара. Малките състезатели премериха сили в щафетните игри „Цветна пътека“, „Игра с рингове“, „Топка в цел“, „Футбол“ и отборната игра „Цветен парашут“. Прецизно жури с председател директорът на ЦДГ „Иглика“ г-жа Вайбл, наблюдаваше и оценяваше петте отбора с приказни имена. Във всеки отбор освен децата се бяха включили и родители, които участваха наравно с малчуганите в състезанията. Майките участници в отборите показа на децата как се играе народната игра „Пиян морков“.

Специален поздрав за децата бяха изпълненията на танцьорите от спортен клуб „Фламинго“ и клуб по акробатичен рокендрол „Рок – стар“- Русе.

Това е третата инициатива в рамките на проекта. Познавателна игрова ситуация на тема „Здраве и двигателна активност“ вече бе проведена в детското заведение, с участието на инспектори от РЗИ, включваща презентация, беседа и спортни игри. Възпитаниците на ЦДГ „Иглика“ се включиха и в акция по почистването на тревните площи на кея на река Дунав и  колективни и подвижни игри на открито.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/