Пропускане до съдържанието на страницата

Стартира Европейската година на спорта в Русе

понеделник, 22 февруари 2016

       Днес, на официална церемония в зала „Европа“ беше открита кампанията „Русе – европейски град на спорта“ 2016 година.

       Сред гостите бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов заедно с неговия екип, зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, членът на Европейския парламент д-р Андрей Ковачев, народните представители Пламен Нунев и Свилен Иванов. Сред присъстващите бяха и представители на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта, начело с президента на ACES Джан Франческо Лупатели, генералния секретар Хуго Алонсо и члена на УС Анатоли Илиев. В залата имаше над 200 човека, сред които шампионите Силвия Митева, Таню Киряков, Анелия Нунева, Евгени Игнатов, кметът на Гюргево Николае Барбу, както и официални лица, представители на местни структури, спортни деятели.

       Кметът на Община Русе откри официално Годината на спорта, като заяви, че вярва, че гласуваното доверие на Европа, ще бъде оправдано, превръщайки Русе в притегателен център на спортната дейност. „2016-та ще е една година, в която спортът е 366 дни, а Русе ще е един по-здрав и по-спортуващ град. Годината на спорта ще бъде белязана от множество спортни събития, обединявайки всички активно спортуващи, любители, хора от всякакви възрастови групи. Убеден съм, че това ще превърне Русе в един от най-добрите и най-достойните градове на спорта!“ – каза кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че е

изключително горд от постиженията на русенските  спортисти и от качествата на техните треньори, които с упорството и работата създават нови шампиони.

       Поздравления по време на церемонията отправиха още Асен Марков, Андрей Ковачев и Джан Франческо Лупатели.

       Зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански направи презентация, с която разясни възможностите, които Община Русе предлага за осъществяването на иновативни спортни събития. На 26 февруари, в зала „Европа“, от 10.30 ч. ще се проведе Информационен ден, на който представителите на спортните клубове ще могат да се запознаят с възможностите за представяне на бъдещи проекти и идеи.

Мениджърите на „Булстрад Арена“ Борислав Велков и Иван Драндийски представиха новия си проект, а именно откриването на музей на спорта, на територията на многофункционалната зала. Основен акцент в него ще бъде представянето на русенските спортни легенди, а именитият преподавател по физическо възпитание в Русе, който е и поставил основите на днешните спортни клубове не само в града, но и в страната, Луи Айер - ще има специално място в експозицията.

По време на събитието беше официално представено логото на кампанията „Русе – европейски град на спорта“ 2016 година, което е дело на Живко Гинчев. В програмата взеха участие и някои от талантите на Клуб по спортна акробатика "Локомотив" и Спортен клуб „АКРО“, както и малките дракончета и мажоретният състав на ЦДГ  "Здравец".

       По рано днес кметът на Община Русе се срещна със зам.-министъра на младежта и спорта Асен Марков и неговия екип. Президентът и членовете на УС на

Асоциацията на европейските градове и столици на спорта посетиха за втори път „Булстрад Арена“ като останаха очаровани от бързото проспериране на залата.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/