Пропускане до съдържанието на страницата

Конкурс за лого

понеделник, 22 февруари 2016

ЖИВКО ГИНЧЕВ СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА ЛОГО НА КАМПАНИЯТА „РУСЕ-ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД НА СПОРТА 2016“

28 участници от цялата страна се включиха с проект за графичен знак (лого) на програмата „Русе - европейски град на спорта 2016“. Конкурсът се проведе от 11 януари до 5 февруари при засилен интерес. 

Основните изисквания към кандидатите бяха графичният знак да олицетворява традициите и спортния дух на Русе и да интерпретира ключовите социални послания на спорта, формулирани от Федерацията на Европейските столици и градове на спорта, които са удоволствие от движението, желание за победа, чувство за общност, честна игра и по-добро здраве.

Кандидатите трябваше да представят отговарящи на зададените технически условия авторски проекти,  създадени специално за целите на настоящия конкурс  и  да не повтарят съществуващи знаци, символи и лога.

Предложенията бяха оценени от жури в състав: г-н Иван Григоров–зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, д-р Страхил Карапчански – зам.-кмет „Европейско развитие“, г-жа Ирена Петрова – Директор Дирекция „Култура и образование“, г-н Веселин Богданов – Директор на ОП „Спортни имоти“, г-н Мариан Савов – Директор на ОП „ Русе арт“, г-жа Елена Минкова – Изпълнителен директор на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“, г-жа Мария Георгиева – Гл. експерт  „Връзки с обществеността“ в

Община Русе, г-н Валентин Георгиев – представител на Дружеството на художниците.

Комисията определи, че в най-голяма степен на посочените условия отговаря  проекта на  Живко Делчев Гинчев, на 55 години от Хасково. Той е възпитаник на Пловдивския университет и се занимава с журналистика и PR. 

Своеобразната премиера на избраното лого се състоя на официалната церемония по откриването на кампанията на 19 февруари 2016 г., в зала „Европа“.

Според регламента на конкурса, Живко Гинчев ще получи награда от 600 лв. 

Избраното лого ще бъде публикувано във всички официални документи, свързани с Програмата „Русе-Европейски град на спорта 2016 г.“,  на интернет страницата на инициативата, на интернет страниците на всички партньори и в профилите в социалните мрежи. То ще бъде разпространено сред спортни клубове и ангажирани с изпълнението на Програмата институции, организации и лица,  ще бъде поставено на грамоти, награди, плакети и ще бъде неотменна част от визуалната идентичност на всички събития, случващи се в рамките на „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Графичният знак  ще се използва и публикува, заедно с логата на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, Федерацията на Европейските столици и градове на спорта и кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/