Пропускане до съдържанието на страницата

Турнир по конен спорт събира участници и гости на Хиподрума

петък, 03 юни 2016

Клубът по конен спорт „Кентавър“ - Русе кани жителите и гостите на града на турнир, който ще се проведе на 4 юни /събота/ от 11:00 часа, на Хиподрума. Организаторите обещават едно по-различно събитие: „Детски турнир по конен спорт /дерби – крос/“, своеобразно продължение на честването на Деня на детето. Проявата е част от проекта „Конете – един по-добър начин на живот“, осъществяван с финансовата подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“  по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ .

 Зрителите ще имат възможност да видят уменията на коне и ездачи от  клубовете „Кентавър“ и „Русе Хорс“, демонстрация на оседлаване на кон и общуване с животните.

По традиция организаторите са приготвили игри и викторина с награди за публиката, както и възможност за снимки и разходка с красивите четириноги приятели. Осигурили са бар на открито за големите и почерпка за малките.  Обещават забавлението да е гарантирано.

Това е второто събитие по проекта, целите на който са: да се популяризира Русе като дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се популяризира конния спорт и общуването с конете,  да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/