Пропускане до съдържанието на страницата

Участвай в създаването на Новата гора на Русе

четвъртък, 01 декември 2022

Включете се като доброволец в инициативата на Община Русе и СъГраждани "Новата гора на Русе".

Тази есен над 2 хиляди фиданки от медоносните видове полски ясен, бяла акация и златен дъжд бяха засадени на старото градско сметище в съвместна акция на Община Русе и сдружение „СъГраждани“.

„Една от малкото инициативи, при която наблюдаваме не само засаждане на млади дръвчета, но и реална грижа за тях в следващите месеци. Това е голяма отговорност и трябва да се осъзнае от хората“, коментира ландшафтният архитект Чана Лозева, която за втора година активно съдейства за Новата гора на Русе.

„Рекултивацията на сметището предвижда засаждането на дръвчета, които обаче не са успели да се хванат. Нашата цел в момента е да изградим истинска гора точно тук“, каза кметът Пенчо Милков.

Залесяването е продължение на миналогодишната инициатива, при която бе вдъхнат живот на над 300 фиданки. През топлите дни доброволците се грижеха за дръвчетата, като за поливането им съдейства ОП „Паркстрой“. По този начин 60% от първите фиданки са се хванали и вече растат.

За втората част от кампанията Гората.бг осигури 11 пъти повече посадъчен материал, който в по-голямата си част бе засаден за няколко часа от десетките русенци, дошли да подкрепят каузата.

Новата гора на Русе ще продължава да се разраства постепенно категорични са организаторите от Община Русе и СъГраждани. За следващите акции по засаждане, поддръжка и поливане на гората, следете двете фейсбук страници.

 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/