Пропускане до съдържанието на страницата

Въпреки кризата Община Русе няма да повишава данъците и таксите за недвижими имоти, патенти и туристически услуги

сряда, 20 януари 2021

За улеснение на русенци са разкрити две нови каси в центъра та града

 

На фона на икономическите поражения от пандемията от COVID-19, през 2021 г. Община Русе няма да повиши данъците и таксите за недвижимите имоти, патентния и туристическия данък. Промяна ще има само при данъка върху превозните средства.

Плащането на налога за недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства може да се извърши на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. За предплатилите пълния размер до 30 април е предвидена отстъпка от 5 на сто.

Плащането на данъци за 2021 г. започна на 19 януари на касите в Дирекция „Местни данъци и такси” на ул. „Котовск” №1. Работното време на касите е от 8:30 до 17:00 часа без прекъсване. В паричния салон може да се плаща освен в брой, и чрез ПОС-устройства.

За удобство на гражданите са разкрити и две допълнителни каси на бул. „Ген. Скобелев“ №45 с работно време от 8:30 до 16:30 часа.

Плащания на данъци може да се извършват и чрез банков превод, в Изипей и Фастпей в цялата страна, както и през интернет платформата Ипей.

За улеснение на русенци бе въведена и услуга за онлайн плащане на местни данъци и такси. Това става през сайта на Община Русе по всяко време чрез ПИК на НАП, Квалифициран електронен подпис или Клиентски идентификационен номер, който може да бъде получен от дирекцията.

Община Русе има договор с Първа инвестиционна банка за плащане на местни данъци чрез дигитална платформа за електронно банкиране, като предстоят сключвания на договори и с други банки.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/