Пропускане до съдържанието на страницата

Волейболистите на ОУ „Тома Кърджиев“ първи на междуучилищен турнир

неделя, 05 юни 2016

Вчера в комплекс „Олимпия“ в Русе се състоя междуучилищен турнир по плажен волейбол. Въпреки лошото време, той премина при засилен интерес. В него взеха участие отбори от шест училища – ОУ „Тома Кърджиев“, СОУ „Възраждане“, СОУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Отец Паисий“. Най-добре се представиха учениците от ОУ „Тома Кърджиев“, които взеха наградата на първенеца. Второ място в отборното класиране заеха волейболистите от ОУ „Любен Каравелов“, а на трето място се класираха състезателите от отбора на СОУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“. Победителите получиха купи и медали.

Състезанието се проведе по инициатива на Сдружение „Русе волей клуб“ в рамките на проект „Междуучилищен спортен празник по волейбол“. Проектът е финансиран от Общинска фондация „Русе – град  на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски  град на спорта 2016 г.“.

Програмата на проекта предвижда провеждането на занимателни игри по волейбол за деца до 18 г. и техните родители, които ще се състоят утре.  Предвижда се надпревара в направленията :

·         Най-добър сервиз

·         Най-точен и прецизен пас в обръч

·         Най-добро нападение попадение в цел

Целта на проявата е популяризирането на волейбола сред учениците като активен начин на живот и предпоставка за по-добро здраве.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/